យល់ដឹង៖ ៧យ៉ាងមិនគួរធ្វើក្រោយញ៉ាំអាហាររួច ខែមេសា 4, 2011
Posted by អែម ចាន់បុទុំ in សុខភាព.Tags: ការញ៉ាំ, យល់ដឹង, សុខភាព
trackback
1. កុំពិសារបារី
អ្នកស្រាវជ្រាវបង្ហាញថាការពិសារ បារីក្រោយពេលបរិភោគអាហាររួចភ្លាម គឹស្មើនឹង ១០ដើម ដូច្នេះវាប្រឈមមុខខ្ពស់នៃការទទួលជំងឺមហារីក ។
ការញ៉ាំផ្លែឈើក្រោយពីការញ៉ាំបាយរួច ធ្វើឱ្យក្រពះរបស់យើងបំពេញដោយខ្យល់ ។ បើចង់ញ៉ាំផ្លែឈើគួរតែ ១ ឬ ២ ម៉ោងក្រោយញ៉ាំអាហាររួច ។
ព្រោះស្លឹកតែមានផ្ទុកសារធាតុអាស៊ីតខ្ពស់ ដូច្នេះហើយធ្វើឱ្យមានការលំបាកសម្រាប់ការរំលាយអាហារ ។
ការបន្ធូរខ្សែក្រវ៉ាត់ នឹងធ្វើឱ្យពោះវៀនរមួរចូលគ្នា ។
មនុស្សភាគច្រើននិយាយថា ការដើរក្រោយពីញ៉ាំអាហាររួចធ្វើឱ្យអាយុយ៉ឺនយូរ ។ តាមពិត ការដើរនឹងធ្វើឱ្យប្រព័ន្ធរំលាយអាហារមិនអាចស្រូបយកសារជាតិពីចំណីដែលយើងបានញ៉ាំទេ ។ និយាយជារួមគឺវាគ្មានប្រយោជន៍ ។
ពេលងូតទឹកនឹងធ្វើឱ្យចរន្តឈាមឡើងទៅដៃ ជើង និង រាងកាយដែល បណ្តាលឱ្យ ចរន្តឈាមនៅជុំវិញក្រពះចុះខ្សោយ ។ វានឹងបណ្តាលឱ្យប្រព័ន្ធរំលាយអាហារខ្សោយ ។
អាហារដែលយើងញ៉ាំនឹងមិនបានរំលាយល្អ ។ វានឹងធ្វើឱ្យរលាកពោះវៀន និង ក្រពះ ។
ហើយកត្តាដែលសំខាន់បំផុតនោះគឺ កុំភ្លេចឱ្យលុយគេ ក្រោយពីញ៉ាំហើយ បើសិនជាអ្នកញ៉ាំនៅភោជនីដ្ឋាន :D។
អានបន្ថែម៖ 7 Things That Should Not Be Done After Eating
អាចុងក្រោយ កុំភ្លេចអោយលុយគេហ្នឹងឡាអ!
😀
ងៃមុនក្រែងបុទុំឯងស៊ីបាយរួប ក៏បបួលខ្ញុំទៅងូតទឹកនោះអី?
កាលនោះអត់ដឹង ឡូវដឹងហើយ
តើចំនុចទីបួនពិតជាពិតមែនរឺ?
ដឹងហើយអាចអនុវត្តបាន អាគិគិៗៗៗ តែថាបើបាយហើយមិនឲ្យដែរ ចឹងច្បាស់ជាសហាងគេដេញមិនខាន 😛